Završje Podbelsko


  Pravila foruma

  Dok
  Dok
  Sopuni Ribogojilište Belski Dol
  Sopuni Ribogojilište Belski Dol

  Broj postova : 109
  Join date : 18.01.2008
  Age : 30
  Lokacija : Završje Podbelsko

  Pravila foruma Empty PRAVILA PONAŠANJA DOKOVOG FORUMA

  Postaj by Dok on čet lip 05, 2008 5:08 pm

  PRAVILA PONAŠANJA DOKOVOG FORUMA


  Drago nam je vidjeti svakog novog korisnika, i veselimo se svakoj novoj raspravi, bila ona ozbiljna ili manje ozbiljna. No, zbog eventualnih nejasnoća ili zabuna koje mogu proizaći iz pravila registracije, svakog novog korisnika prilikom same registracije upućujemo i na Pravila Ponašanja na Forumu, kako bi se nejasnoće svele na najmanju moguću mjeru.

  O volji svakog pojedinog korisnika ovisi da li će doista pročitati Pravila ponašanja i pridržavati ih se, ali će se smatrati da ih je samom svojom registracijom i uključivanjem u rasprave na Forumu pročitao i prihvatio.


  1.Forum mogu čitati svi njegovi posjetitelji, ali u raspravama mogu sudjelovati samo oni registrirani i prijavljeni. "Sudjelovati u raspravama" znači pokretati nove teme i sudjelovati u postojećima.Postoji mogućnost tzv. zaključavanja tema od strane osoblja foruma, što znači da čak i registrirani i prijavljeni korisnici takve teme ili ankete mogu pregledavati, ali ne mogu u njima sudjelovati. Obično se kod toga radi o obavijestima, novostima i sl., za koje osoblje ocijeni da rasprava o njima nije potrebna.

  2.Otvaranje nove teme poželjno je obrazložiti svojim stavom ili iskustvom vezanim uz temu, baš kao što je poželjno teme otvarati u odgovarajućim podforumima. Ako korisnik zabunom otvori temu u krivom podforumu, osoblje će je premjestiti u odgovarajući podforum.

  3. Postoji više podforuma, koji se bave različitim temama, a postoji i podforum "Brbljaonica" koji se ne bavi ni jednom određenom temom, i u kojem korisnici mogu nevezano čavrljati na način koji bi se u drugim podforumima mogao protumačiti kao "off-topic" ili "oftopičarenje". Također, u "Brbljaonica" osoblje foruma može prebaciti postove iz drugih podforuma koji se ne drže zadanih tema, a za koje procijeni da bi bili zanimljivo ili zabavno da ih se objedini u jednoj temi u "Brbljaonici".

  4. Poželjno je da se korisnici drže tema u kojima sudjeluju, odnosno da ne odlaze u "off-topic", budući da to dovodi do razvodnjavanja foruma, a i nije pristojno prema korisnicima koji su pokrenuli teme i očekuju da se diskutanti u njima drže zadane rasprave. "Off-topic" poruka je ona koja nema veze s temom u kojoj se je pojavila.
  Naravno, 2 ili 3 off-topic komentara nisu problem, ali više od toga jest. U slučaju da "oftopičarenje" u bilo kojoj temi i u bilo kojem podforumu osim "Brbljaonice" poprimi veće razmjere, osoblje foruma ima pravo obrisati poruke koje se ne drže zadane teme, bez posebnog obrazlaganja svog postupka.

  Također, off-topic poruke osoblje može preseliti u "Brbljaonicu" ili "Recycle bin", u novu ili već postojeću temu, kako je navedeno u točki 3. Osoblje foruma ima pravo brisati poruke korisnika samo u slučaju da se one mogu okarakterizirati kao "off-topic" poruke, kako je to opisano u ovoj točki, ili kao spam, kao što je opisano u točki 6.

  5. Forum je otvoren za svaku diskusiju, pa i za onu žestoku, ali nije dozvoljeno vrijeđanje, bilo međusobno, bilo vrijeđanje pojedinaca ili skupina izvan foruma. Također, zabranjena ja diskriminacija i širenje mržnje po bilo kojoj osnovi. Nijedan korisnik foruma u svojim postovima ne smije kršiti zakone i Ustav RH, a ako se to dogodi, osoblje će takve sadržaje izbrisati, a autora spornih sadržaja primjereno sankcionirati.

  6. Spam nije dozvoljen. Pod pojmom "spam" podrazumijeva se učestalo ponavljanje istih poruka ili učestalo otvaranje istih ili sličnih tema u različitim podforumima.

  7. Rasprave koje su privatnog karaktera preporučljivo je preseliti na privatne poruke. Privatne poruke su doista privatne i nitko, uključujući i osoblje foruma, ne može čitati sadržaj tuđih privatnih poruka.

  8. Zabranjeno je iznošenje privatnih podataka drugih korisnika (imena, adrese, brojeva telefona, e-mail adrese, i bilo kakvih drugih privatnih podataka), osim ako isti to sam izričito nije dopustio. Također je zabranjeno iznošenje sadržaja tuđih privatnih poruka na forumu bez dozvole korisnika koji je tu poruku napisao.

  9. Postoji rubrika Besplatni mali oglasi za osobne oglase korisnika, svako oglašavanje poslovnih subjekata, kao i web stranica bit će obrisano.

  10. Svakog korisnika koji prekrši neko od pravila foruma osoblje će pismeno opomenuti. Ako korisnik ni nakon opomene ne promijeni ponašanje i nastavi se oglušivati na pravila foruma, osoblje ga ima pravo banirati, odnosno zabraniti mu sudjelovanje u raspravama. Ban može biti privremen ili trajan, o čemu odlučuje osoblje, a ovisno o težini "prijestupa".

  Administratori imaju mogućnost baniranja pojedinih e-mail adresa, usernameova i IP adresa. Jednako tako, administratori se mogu poslužiti kod izuzetno teških povreda Pravila ponašnja mjerom iznošenje osobnih podataka o osobi koja se oglušuje na opomene, a neće se ni libiti prijavi na abus službe providera korisnika.

  11. Svaki korisnik ima pravo reagirati ako smatra da mu je izbrisan post, izrečena opomena, ili da je baniran bez pravog razloga. Korisnici se u bilo koje vrijeme mogu obratiti osoblju putem privatnih poruka i tražiti objašnjenje bilo kojeg postupka osoblja. Također, korisnici mogu postavljati pitanja i pokretati teme koje se tiču postupaka osoblja foruma.

  Ugodan boravak na forumu želi Vam osoblje Dokovog foruma…


  _________________
  Srce Vatreno

   Sada je: sub srp 20, 2019 6:36 pm.